2015. december 6., vasárnap

Speculoos

Ha esetleg mézmentes mézeskalácsra van szükséged, a tökéletes receptet mutatom. Tényleg isteni keksz, nem is bonyolult, nagyon mutatós és mézallergiásoknak jó alternatíva karácsonykor.

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 1/2 tk sütőpor
  • csipet só
  • 1/2 tk őrölt fahéj
  • 1/2 tk őrölt szegfűszeg
  • 1 tk gyömbérpor
  • 10 dkg puha vaj
  • 17 dkg barna cukor
  • 1 egész tojás

A lisztet, sütőport, sót és a fűszereket összekevertem. A puha vajat, cukrot és a tojást kézimixerrel addig kevertettem, amíg szépen ki nem fehéredett a krém. A lisztes keverékhez adtam, és összeállítottam a tésztát (nagyon puha lesz, itt még hozzá lehet keverni 2-3 ek-nyi lisztet). Folpackba csomagolva pár órára a hűtőbe tettem.

A sütőt előmelegítettem 200 fokra (alsó-felső sütés). Lisztezett felületen átgyúrtam (enyhén liszteztem is megint), majd vékonyra nyújtottam a tésztát, és szép csillag alakú formákat szaggattam belőle. Gyorsan kell dolgozni, mert ha megolvad a vaj a tésztában, kezelhetetlen lesz. Addig sütöttem, amíg a széle enyhén barnulni nem kezdett (6-7 perc).

Az Éva advent különszámából a recept


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése